Nikšić: Vlada, zastupnici i ministar moraju insistirati na uvidu u KCUS

Vijesti 05. apr 202118:38 > 20:25 2 komentara

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik ESPo-a kazao je da bez vakcine ne ide u skupštinsku salu.

“Vakcina je odgovor na sve”, istaknuo je.

Govoreći o nabavci vakcina, kazao je da nabavka nije na kantonalnom nivou.

“Ja sam njima rekao – onda kad mi vaš Fadil nabavi vakcine, doći ću. Davno su trebali dati te vakcine”, rekao je.

Dodao je da ova Vlada KS nije bila na vlasti kad je trebalo početi misliti o nabavci vakcina.

“Svi su napravili što su mogli. RS je napravio na svoj način. Treba da se igramo države, jer država treba da se pobrine o zdravlju građana. I vakcine su trebale da budu tu. To što oni ne znaju, to je druga stvar”, kazao je Nikšić.

Komentarisao je i današnji sastanak Vlade KS-a sa rukovodstvom KCUS-a.

“Mislim da sada zastupnici, Vlada, ministar… moraju insistirati na uvidu u KCUS. Nemamo dva svoja člana. Sjećam se da kad je bila šestorka, ja sam predložio Gavrankapetanovića, ali on nije mogao tamo da uđe i kanton nema tamo nikoga ko bi nama zastupnicima rekao i da mi imao neki uvid šta se dešava tamo. To je zatvoreno, inspekcije ne mogu da uđu. To je ono što Vlada treba da radi, ali mi ne treba da skačemo i da neke prijave krivične podnosimo. Treba da pustimo pravosuđe da radi svoj posao”, mišljenja je.

Trojka bi ponovo mogla biti četvorka, jer SBB joj se približava, konstatovao je voditelj Dana uživo Dalibor Mrdić.

“Ja ne dozvoljavam da me neko zezne dva puta. To je moje. Tako funkcionišem. Bila je potrebna samo situacija kada će SBB biti prihvaćen od širokih narodnih masa. I da svi kažu – tako je, i evo sad su generirali taj momenat, jer iz čista mira ne bi moglo doći”, kazao je.

O odustajanju Bogića Bogićevića za poziciju gradonačelnika Sarajeva, rekao je da je sve nespretno urađeno i da je bilo puno apetita, a trebalo je prepustiti to malo više ljevici.

“Uvijek je bila neka trgovina. Doživljavao sam da će taj gradski nivo preuzeti ljevica i da je jača u tome. Najstarija ljevičarska stranka trebala bi biti jača i da pošalje poruku BiH iz Sarajeva, da jos još uvijek postoji nada, da je Valter još uvijek tu, da je ljevica jaka u Sarajevu”, istaknuo je naš sugovornik.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare