Nova neugodnost za novinare u Kataru, ovaj put žrtva argentinski novinar (VIDEO)

Vijesti 26. nov 202214:40 2 komentara

Nakon što je medijska ekipa iz Danske imala probleme sa katarskim vlastima vezano za snimanje na ulicama Dohe, nešto se slično u programu uživo desilo argentinskom kolegi.

Pollo Alvarez je poznat reporter u Argentini, a u glavnom gradu Katara doživio je neugosnost nakon što je pripadnik sigurnosnih službi Katara prekinuo njegovo javljanje uživo za jednu argentinsku televiziju.

Alvarez je, okružen simpatizerima Argentine, upoznavao ljude u domovini o ljepotama Katara, kada mu je prišla osoba i tražila mu dokumente. Nakon kratkog nesporazuma pripadnik katarskih sigurnosnih snaga zatražio je da se kamera okrene kako ga ne bi snimala.

“Čekajte, čekajte. (kolegi snimatelju) Daj mi torbu molim te. Ne sviđa mu se što snimamo. Nastavi snimati, a vi možete nastaviti sa emisijom”, rekao je Alvarez, a potom počeo raspravljati sa nepoznatom osobom.

Za to vrijeme prezenteri u studiju argentinske televizije komentarisali su cijeli događaj.

“Nešto se slično desilo jučer sa zastavom Pernambuca, jer su vlasti mislile da se radi o LGBT zastavi. Policija je došla, uzela zastavu, oduzela telefone ljudima koji su snimali, pobrisali su videa i na kraju morali sve vratiti. Vidljivo je neprijateljstvo. Ovo je svjetski kup restrikcija”, rekao je jedan od voditelja emisije.

fotw.info/Zastava Pernambuca, jedne od brazilskih država

Nakon ovog incidenta, argentinski ambasador u Kataru, Guillermo Nicolas javio se argentisnkoj medijskoj ekipi kako bi medijima koji prate Gaučose pružio svu potrebnu podršku.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare