Nova S: Pušta li Vučić Dodika niz vodu?

Vijesti 06. okt 202221:21 4 komentara
Nova S

Konačnih rezultata izbora u Bosni i Hercegovini još nema, ali oni preliminarni pokazuje da će SNSD-u Milorada Dodika pripasti i mjesto u Predsjedništvu BiH, kao i pozicija predsjednika Republike Srpske. To nije bilo iznenađenje, ali ono što jeste je podrška koja je Dodiku stigla iz Srbije. Tačnije, to što te podrške nije bilo.

Je li pukla tikva na relaciji Vučić – Dodik? Ili medijski rat kom svjedočimo posljednjih dana ima drugačiju pozadinu. Počelo je tekstom „Biračko mjesto Andrićev vijenac“, na portalu Banjaluka.net, za koji mediji prenose da je u vlasništvu Dodikovog sina Igora. Lopta je potom prebačena na drugu stranu Drine, odnosno, Informer je pomenuti tekst vidio kao pokvareni napad na Vučića. A onda je u klinč sa srbijanskim tabloidom ušla i Dodikova kćerka Gorica.

„A ljudi pa da li ste normalni, sad je i ovo Igorovo. Informer je nakon intervjua sa silovateljem, nastavio da siluje narod lažima“, rekla je Gorica Dodik.

Prepiska – ili možda bolje reći – prepirka na tome se nije zaustavila. Ako tome dodamo i činjenicu da su dvojica visokih funkcionera Srpske napredne stranke, Vladimir Mandić i Adam Šukalo, bili privedeni uoči izbora u BiH, a zbog, kako se spekulisalo, pokušaja kupovine glasova, onda je logično pitanje zašto je i gdje zaškripalo u odnosima Dodika i Vučića.

Više u video prilogu Nove S reportera Marka Novičića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare