Novaković Bursać o Atoviću: Očito da je mnogima džihad još motivaciona odrednica

Vijesti 16. okt 202116:16 > 17:49 3 komentara
Snežana Novaković Bursać
Snežana Novaković Bursać (N1)

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da u vezi sa objavom konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića na "Tviteru" u kojoj poziva na rat uz poklič "Alahu Ekber" uznemirava činjenica da tako nešto nije napisala mentalno nedovoljno stabilna osoba već državni službenik.

Bursaćeva je rekla Srni da takva objava možda nekome može da zvuči iznenađujuće ili strašno, ali ona smatra da tih par rečenica u stvari veoma dobro ilustruje i BiH i trenutno dominantnu politiku Bošnjaka koja ga je i postavila na ovu poziciju.

Prvo, iskaz jako dobro pokazuje da trenutnu dominantnu politiku Bošnjaka s jedne strane karakteriše potpuno odsustvo prihvatanja političke i svake druge realnosti u ovoj zemlji, do poziva i priziva oružanog sukoba, a sa druge strane je očito da je mnogima muslimanski sveti rat – džihad još glavna misaona i motivaciona odrednica”, rekla je Novaković Bursać.

#related-news_0

Ona je napomenula da ono što ipak uznemirava i mora da privuče dodatnu pažnju svih jeste činjenica da sve to nije napisala neka mentalno nedovoljno stabilna osoba, već državni službenik, osoba koju plaćaju svi koji žive u BiH.

#related-news_0

“Imajući na umu to da mu je nadređena u Ministarstvu inostranih poslova upravo `sestra Muslimanske braće`, ne čudi previše ni ovaj paradoks”, ocijenila je Bursaćeva.

Ona je naglasila da ovakve izjave sigurno ne doprinose nikakvom napretku ili suživotu u BiH, ali vjeruje da su otrežnjujuće za neke koji su u drugi plan potisnuli činjenicu da je mnogima u ovoj zemlji džihad neprestano na umu.

Za nas koji predstavljamo srpski narod sigurno su dodatno motivišuće i potvrđuju da smo na pravom putu kada se borimo za ustavne principe i nadležnosti”, ocijenila je Bursaćeva.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na “Tviteru”, pa kasnije ugasio nalog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare