Novalić: Prihvaćen zahtjev, RVI će sebi birati automobil svakih sedam godina

Vijesti 25. sep 202119:23 2 komentara
Facebook

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, istakao je da će biti ispunjen zahtjev RVI 100 posto I grupe, a koji se odnosi na to da dobiju novčana sredstva za kupovinu automobila te da će to pravo moći ostvarivati na svakih sedam godina.

Novalić je kazao da je posebno sretan kada je u mogućnosti da olakša svakodnevnicu bosanskim patriotima.

“Ljudi koji nisu štedili sebe za odbranu Bosne i Hercegovine uvijek mogu računati na našu pomoć. Predstavnici RVI 100% I grupe uputili su zahtjev da dođe do promjene načina dodjeljivanja putničkih automobila. Do sada je praksa bila da RVI dobijaju nova vozila i predstavnici ratnih vojnih invalida izrazili su želje da pravo bude realizovano u vidu dodjele novčanih sredstava pomoću kojih će oni sami sebi birati odgovarajuće vozilo”, napisao je federalni premijer na Facebooku.

Dalje je naglasio da ovu priliku koristi da obavijesti ovu populaciju da je njihov zahtjev prihvaćen, odnosno, da su finansijska sredstva odobrena za sufinansiranje nabavke putničkih automobila.

“Federalno ministarstvo će vršiti uplatu iznosa do 30.000KM po jednom putničkom automobilu. RVI 100 posto I grupe će ovo pravo moći ostvarivati svakih sedam godina”, poručio je Novalić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare