Novalić: Slušajući SDP išli smo u Trst po farmerke i imali 42 litre goriva

Vijesti 28. jun 202216:12 > 16:27 5 komentara
N1

Nakon što je poslanik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić poručio da u FBiH postoje samo mjere koje je Vlada FBiH na "tjeranje" SDP-a propisala, reagovao je Fadil Novalić, premijer FBiH, koji je Mašiću poručio "Nismo primjetili prijedlog SDP-a, a i da jesu bilo bi ih strah da to primjene".

“Imamo mjere koje je, u martu prošle godine predložio klub zastupnika SDP-a i natjerao Vladu da ograniči i stavi marže i na veleprodajnu i maloprodajnu cijenu nafte i naftnih derivata i imamo zaključak koji smo predložili i vi podržali u parlamentu da ogranični maržu na osnovne životne namirnice”, rekao je Mašić, dodajući da nakon toga ne postoji ništa.

Podsjećamo, do ograničenja marži na naftu i na naftne derivate došlo je u martu prošle godine.

“Samo kratko, nemam namjeru da otklonimo nečije zablude, namjere ili neznanje. Gospodin Mašić je rekao da su nas oni natjerali na ograničenja, a mi smo to par mjeseci ranije dogovarali sa Republikom Srpskom, jer je moralo biti sinhronizirano”, rekao je premijer Novalić na završnim riječima.

Novalić je dodao da se pored nafte i naftnih derivata radi o više od 530 proizvoda. On je rekao da nisu ni primjetili da su u SDP-u nešto predložili.

“Bilo bi nas strah da to primjenimo. Kada su oni predlagali, sjećam se da sam išao po farmerice u Trst zbog ograničenja cijena, po sir u Mađarsku, po kafu u Austriju, i da sam imao goriva 42 litra mjesečno, stariji sam, pa sam imao i auto”, rekao je Novalić dodajući da je vodio politiku da do toga ne dođe.

Premijer FBiH se osvrnuo na situaciju u regiji i rekao da postoje ograničenja u Hrvatskoj i Srbiji, ali da su cijene u Hrvatskoj veće nego u BiH, dodajući da Hrvatska ima količine nafte koje sami proizvode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare