Novi dan u Mostaru

Vijesti 24. jul 202108:53 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Sve je spremno za 455. tradicionalne skokove sa Starog mosta. Mostar u nedjelju dočekuje građane svih nacija i generacija. Očuvanje tradicije Starog mosta i Neretve i ove godine u vrhu prioriteta organizatora. Detalje u Novom danu donosi Lorens Listo – organizator i višestruki pobjednik u skokovima.

Kvalitet života u Mostaru preostalih 364 dana komentariše prvi čovjek grada Mario Kordić. Šta je obećao, a šta od obećanja ispunio u dosadašnjem mandatu, šta koči Mostar da ispuni svoj puni potencijal grada turističkog bisera uskoro govori gradonačelnik Mostara.

A kako Mostar diše zna i čovjek koji je svoj radni i životni vijek proveo pored Starog i s ljudima. Safet Begović, svima znani kao Safa, legendarni je zanatlija sa Starog mosta, najfotografisaniji Mostarac, majstor u bakru i zavodnik. Sada je u penziji pa će nam se moći pridružiti.

Još jedan majstor svog zanata. Bio je i ostao “Leteći Mostarac”. Čovjek koji je bio uzor sportiste generacijama koje su trenirale sa njim i koje su ga kasnije naslijedile. Enver Marić je, po svim podacima najbolji čuvar mreže što ga je imao Velež i još mnogo toga što će nam sam reći..

Hercegovka Amara Stupac svojim kratkim šaljivim i pronicljivim videima na društevenoj mreži Facebook širi pozitivnu energiju i duh Hercegovine, Mostara. Bavi se svakodnevnim temama koje zaokupiraju običnu ženu, majku, suprugu i na šaljiv, pa čak pomalo i mangupski način zabavlja svoje pratioce na društvenim mrežama. Gošća je Novog dana.

Simbola grada na Neretvi su i mostarske mažoretkinje. Prošle godine proslavile su jubilarni 25 rođendan. Nastavljaju da djeluju, osvajaju nagrade, obučavaju nove članice…U Novom danu plešemo, ali i razgovaramo sa voditeljicom ovog plesno sportskog kolektiva – Anjom Puhalo Nikolić.

Još jedno okupljalište, ne samo građana Mostara, nego cijele BiH i regije je stakleni vidikovac na brdu Fortica. Turističko-adrenalinska ponuda na Fortici ostala je prava atrakcija, ali i idealno mjesto za odmor i opuštanje. Tamo je Ivana Crnogorac.

Gledajte regionalni Novi dan u nedjelju od 09-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!