Novi dan u nedjelju iz Mostara: Donosimo atmosferu sa proslave zlatne medalje!

Vijesti 20. aug 202212:44 > 12:46
N1

Jutro nakon velikog slavlja povodom nevjerovatnog uspjeha naše plivačice Lane Pudar "Novi dan" se emitira iz njenog rodnog Mostara. Donosimo atmosferu dočeka ispod Starog mosta i proslave zlatne medalje i prvog mjesta na Evropskom prvenstvu.

O uspjehu 16-godišnje Lane Pudar, uslovima treniranja, izgradnji olimpijskog bazena, nemaru države prema sportistima razgovaramo sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem.

Zvanične statistike pokazuju da je broj domaćih i stranih gostiju u prvih šest mjeseci ove godine višestruko veći u odnosu na prošlu godinu. Smještajni kapaciteti popunjeni, stara gradska jezgra puna je turista, turistički radnici ne kriju zadovoljstvo. O turističkoj sezoni govorimo sa Mensudom Durakovićem.

Narednog vikenda Mostar će biti domaćin svjetskog Red Bull takmičenja u skokovima. Najbolji svjetski skakači i skakačice demonstrirat će svoje umijeće. O takmičenju koje u grad na Neretvi privuče hiljade gledatelja, te o tradicionalnoj manifestaciji Skokova sa Starog mosta govore Jadran Crnogorac i Samir Zukanović.

Hercegovački britki humor pomogao joj je da se izbori sa viškom kilograma. Za četiri mjeseca smršala je 30 kg, Amara Stupac Mostarka koja svojim šaljivim videima nasmijava region naša je gošća.

Avanturisti i ljubitelji adrenalinskih sportova uživat će u kadrovima vožnje zip lajnom, za koju je zadužen Đani Rahimić.

Iz Mostara u “Novom danu” vas pozdravlja Đenana Kaminić Puce.

Emisija se emitira od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad