Novi direktor UKC Tuzla nakon smjena: Ja nisam smijenio nikoga, mi smo brend

Vijesti 01. jul 202113:36 1 komentar
N1

Kadrija Hodžić, premijer Tuzlanskog kantona i Božo Jurić, kantonalni ministar zdravstva, sastali su se sa menadžmentom UKC Tuzla, gdje je nedavno došlo do smjene rukovodstva.

Jurić je rekao da će UKC kao vodeća zdravstvena ustanova imati podršku u Vladi TK i ministartvu, te će im biti pouzdan partner u svim najvažnijim aktivnostima.

“Istaknuto je niz značajnih aktivnosti, ljudski faktor, zdravstveni radnici, bolja edukacija, upošljavanje novih kadrova, obnavljanje medicinske opreme, strateških projekata, poput izgradnje Urgentnog centra”, izjavio je Jurić.

On je novinarima rekao da su smjene nadležnost Upravnog odbora i menadžmenta, te da su oni smatrali da su smjene nužne i postupili su po svom nahođenju.

Jurić je također govorio o vakcinaciji, rekavši da vakcine u ovaj kanton pristižu na sedmičnom niovu, a prema posljednjim podacima u TK je stiglo nešto više od 40.000 vakcina, raznih proizvođača.

N1

Kamerić: Vratiti UKC na mjesto koje mu pripada

“Veliki dio je već apliciran stanovništvu u prvoj dozi i revakcinaciji”, kazao je.

Alen Kamerić, novi direktor, odgovarajući na pitanja novinara rekao je da ispunjava uslove za direktora, i da ga je zbog toga Vlada imenovala.

Također, poručio je da on lično nije smijenio nikoga.

“Ja nisam smijenio nikoga, a niko od novinara nije potencirao zašto sam ja smijenjen s mjesta načelnika ortopedije. Povučene su tužbe, protiv mene i UKC Tuzla tužba ne postoji”, kazao je.

Kamerić je rekao da želi da vrati UKC Tuzla na mjesto koje je i ranije bio.

“Mi smo brend, vodeća smo kuća što se tiče zdravstvene skrbi. Nama je želja da napravimo korak dalje u transplantaciji organa, COVID nas je zaustavio u tome”, poručio je.

Kamerić je rekao da kardiovaskularna i neurohirurgija na UKC Tuzla imaju veći potencijal od postojećeg.

Na pitanje da li će biti novih kadrovskih smjena i rotacija – kazao je:

O potencijalnim novim smjenama…

“To su ljudi rukovodioci, ako se ukaže potreba da se neko zamijeni zbog rezultata – potegnut ću za tom mjerom. Smatram da svi načelnici odgovorno vode svoj posao. Ne vidim potrebu, ali ako je bude – bit će i toga”, zaključio je Kamerić.

Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici imenovala je Alena Kamerića za novog vršitelja dužnosti generalnog direktora Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla nakon što je Vahid Jusufović podnio ostavku.

Privremeni Upravni odbor je najprije prihvatio Jusufovićevu ostavku, a potom je Kamerić predložen za novog v.d. direktora UKC-a Tuzla.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare