BiH dobila novi, obnovljeni, granični prijelaz

Vijesti 27. jun 202214:11 > 14:18 3 komentara
Granični prijelaz Kotroman (Uprava carina Srbije)

Granični prijelaz Кotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine otvoren je danas, poslije obnove u koju je uloženo više od 4,6 miliona eura.

Za radove koji su trajali tri godine je 2,1 milion eura obezbijeđeno iz pretpristupnih fondova EU, a nešto više od 2,5 miliona eura kroz nacionalno sufinansiranje preko Uprave carina za prvu fazu, i Republičke direkcije za imovinu za drugu fazu izgradnje.

Projekat je dio šire saradnje Srbije i EU u oblasti integrisanog upravljama granicama.

U okviru novog graničnog prijelaza Кotroman nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe, saopštila je Uprava carina.

Kako je navedeno, preko graničnog prijelaza Кotroman vodi najkraći put do Boke Кotorske, pa se očekuje da će se mnogi putnici već tokom predstojeće sezone odlučiti da tuda krenu put mora, što će doprinijeti rasterećenju najfrekventnijeg prijelaza ka Crnogorskom primorju, graničnog prijelaza Gostun, čija rekonstrukcija je u toku.

Otvaranju moderizovanog graničnog prijelaza prisustvovali su ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, ministrica trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu finansija Gojko Stanivuković, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofra i predstavnika carinskih administracija obe zemlje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare