Novi snijeg u Bosni i Hercegovini

Vijesti 27. jan 202116:05 0 komentara
FENA/Alma Pašić Delić

Sniježne padavine u Bosni i Hercegovini su najavljene i za naredne dane, potvrđeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuju prolazne slabije padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Uglavnom će padati kiša, u višim područjima snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Uglavnom će padati kiša, na planinama snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na nedjelju vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, saopćeno je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!