Novinar zatekao mrtvog čovjeka na mjestu iskliznuća vagona sa amonijakom

Regija 26. dec 202212:11 0 komentara
Pirot Plus

Vlasnik portala Pirot Plus Online Nenad Paunović uspio je da dođe do mjesta gdje se jučer popodne prevrnuo vagon iz kog je iscurio amonijak. Za N1 kaže da je na licu mesta zatekao beživotno tijelo muškarca, što je odmah prijavio Hitnoj pomoći. Paunović je uspio i da napravi snimak voza, ali je ubrzo morao da se povuče, jer je, kako kaže, osjetio tegobe usled povišene koncentracije amonijaka.

Paunović za N1 kaže da je tijelo muškarca čiji identitet još nije utvrđen, zatekao u blizini lokomotive, i o mrtvom čovjeku je odmah obavijestio Hitnu pomoć i Prijemno odjeljenje Opšte bolnice u Pirotu, dok vezu sa policijskim načelnikom i gradonačelnikom Vladanom Vasićem nije uspeo da dobije.

Kaže i da je prišao da snimi lokomotivu koja je i dalje radila, ali da je, kako se približavao vagonima, počeo da ojseća tegobe zbog čega je morao da se vrati natrag. Zbog problema koje je osjećao, intervenisala je ekipa pirotske Hitne pomoći.

Paunović je na mjestu incidenta načinio i video snimak, koji djelimično prenosimo. Upozoravamo vas da je sadržaj snimka uznemirujući:

Paunović je na portalu Pirot Plus Online objavio detaljniju reportažu sa lokacije na kojoj je došlo do iskluznuća vagona sa amonijakom.

„Put je blokioran. Usput sam sretao napuštene automobile posle sinoćnih lančanih sudara. Na desnoj strani na Koridoru bila je kolona šlepera koji su tu ostali od sinoć. Vozači su transportovani u Pirot“, navodi Paunović u reportaži.

Na portalu je opisao i „susret“ sa povišenom koncentracijom amonijaka na licu mjesta.

„U daljini video sam lokomotivu. Upaljenih svjetala. Teškom mukom, uz bauljanje i padove izašao sam na prugu. Cisterna koja je isklizala vidjela se u daljini. Posle dvadesetak metara, odustao sam. Osjećao sam probleme u grudima. Bol u ruci i nozi od čestih padova“, naveo je Paunović.

U Pirotu je na snazi vanredna situacija posle curenja amonijaka iz prevrnutog vagona, a škole, vrtići i javne ustanove danas ne rade.

Reporter N1 iz Pirota javlja da je otrovni vazduh, odnosno gas amonijak, prema nezvaničnim saznanjima, još uvek prisutan na području oko Staničenja, sve do ulaza industrijske zone Pirota.

U Pirot je, dan poslije nesreće, stigao i ministar saobraćaja Goran Vesić koji je poručio da nema razloga za paniku zato što je situacija pod kontrolom, ali ima razloga za oprez zato što incident nije završen i zato što nisu sanirane sve posljedice.

Ministarstvo zaštite životne sredine oglasilo se tek saopštenjem, navodeći da prati na terenu između Pirota i Bele Palanke posle izlivanja amonijaka iz cisterne na toj deonici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!