Novitović osumnjičen da je osumnjičenog Zeljkovića nezakonito zaposlio

Vijesti 26. sep 202216:22 0 komentara
Milan Novitović (N1)

Nakon hapšenja Milana Novitovića, kadra Ujedinjene Srpske, oglasio se i njegov advokat Nebojša Pantić.

Kaže da s obzirom na način kako je njegov klijent uhapšen smatra da je sve dio prljave kampanje.

Za N1 potvrđuje da se Novitović sumnjiči za nezakonita zapošljavanja, pominje i bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje RS Branislava Zeljkovića, protiv kojeg je nedavno potvrđena optužnica zbog predmeta Korona ugovori.

“U petak je dobio poziv na saslušanje. Uredno se odazvao i dao izjavu. Terete ga da je nelegalno zaposlio Branislava Zeljkovića, što je on negirao i detaljno sve objasnio na 11 strana”, rekao je Pantić za N1.

US o hapšenju Novatovića: Domaći ili strani autori, razotkrit ćemo ih javno

Transpareny international BiH je direktora Republičke uprave civilne zaštite RS prijavio u aprilu ove godine jer je zaposlio stranačke kolege, Branislava Zeljkovića i Nenada Ćuka za savjetnika odnosno vršioca dužnosti zamjenika direktora, koji ne ispunjavaju uslove za ove pozicije.

“Osim što ne ispunjava uslove za imenovanje, Zeljković je kao direktor Instituta za javno zdravstvo RS osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u aferi „Korona ugovori“, a Novitović je dobio prekršajnu prijavu upravnog inspektora, čiji je nalog za razrješenje kolege je odbio”, navode iz TI BIH.

Zanimljivo je i da je jedini lider stranaka koalicije na vlasti koji se nije pojavio na zajedničkoj press konferenciji nakon potpisivanja sporazuma o saradnji, bio upravo predsjednik US Nenad Stevandić. TO je dodatno podgrijalo sumnje da između Milorada Dodika i Nenada Stevandića postoje razmimoilaženja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!