“NSRS danas podsjetio na okupljanje predstavnika bosanskih Srba 1991.”

Vijesti 10. dec 202121:47 > 21:48 1 komentar
Screenshot/YT

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske komentarisao je za N1 održavanje današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj su usvojeni Deklaracija o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o prijenosu nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta.

Kako je kazao, ovo što se danas desilo u NSRS, po mnogo čemu podsjeća na okupljanje predstavnika bosanskih Srba 1991. godine kada se krenulo u proces koji je rezultirao genocidom nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

“Narativ je nešto drugačiji ciljevi su isti – podijeljena Bosna i Hercegovina i etnički čist prostor koji se zove Republika Srpska. Ogromna je obaveza OHR-a da reaguje i sankcioniše ove antidejtonske aktivnosti koje ugrožavaju mir i indirektno pozivaju na sukobe. Samo brze, snažne i efikasne sankcije prema entitetskim organima i pojedincima koji ugrožavaju ustavni poredak i mir mogu spriječiti eskalaciju ove sitacije u doglednoj budućnosti”, naglasio je Salkić.

Salkić je poručio građanima Bosne i Hercegovine da trebaju biti spremni na svaku opciju jer je jasno da seperatisti predvođeni Miloradom Dodikom neće odustati od svog cilja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare