NSRS u ponedjeljak o vitalnom nacionalnom interesu

Vijesti 15. jun 202210:45 1 komentar
N1

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas, na telefonskoj sjednici, da 32. posebna sjednica Narodne skupštine bude održana u ponedjeljak, 20.6.2022, sa početkom u 11 časova.

Ova sjednica zakazana je na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je zatražio da se parlament izjasni o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjedništva BiH 8. juna 2022.

“Član Predsjedništva ovu odluku proglasio je veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne. Po Ustavu BiH, Narodna skupština Republike Srpske razmatra Izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i ukoliko je potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu”, navodi se u saopštenju.

Dodik je nakon sjednice rekao da ovaj bh. entitet ne doživaljava Veliku Britaniju kao prijatelja, jer postoje opravdane sumnje da ponuđeni sporazum ne tretira ravnopravno subjekte u sporazumu.

“Imam osjećaj da u podređen položaj stavlja BiH i u tom pogledu, pošto je to drugi put na odlučivanju, ja sam glasao protiv i potegao vitalni nacionalni interes”, rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare