Na dnevni red sjednice NSRS uvršten zahtjev Valentina Inzka

Vijesti 16. apr 202114:10 > 14:39 1 komentar
Srna

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) zakazao je za 27. april nastavak zasjedanja na kojem će biti tačka dnevnog reda zahtjev koji je uutio Valentin Inzko za vraćanje povelja osuđenim za ratne zločine.

“SDS nije podržao da Inckov zahtjev o poveljama ide na dnevni red NSRS”, kaže šef kluba SDS Miladin Stanić.

Politički gubitak vladajućima bilo bi da skinu sve te povelje, naglašava.

“Nećemo podržati povlačenje povelja, s tim sto mi smatramo da ne treba da idu u skupštinsku raspravu uopste”, dodaje Stanic.

Stanić kaže da povelje nije dodijelila NSRS već Odbor. Po njemu se sve dešava simptomatično u momentu kada je Valentin Inzko prestao da ide na Đurđevdan, krsnu slavu Milorada Dodika.

NSRS vs. Valentin Inzko

Ranije je sličan stav iznio i predsjednik SDS Mirko Šarović.

Nakon sastanka vrha SDS koji je predvodio predsjednik Mirko Šarović sa načelnicima opština na čijem čelu je SDS, bilo je govora o izboru rukovodstva Saveza Opština i gradova RS, ali i drugim pitanjima.

Potvrđeno je da će u srijedu na Jahorini biti održan sastanak parlamentarnih opozicionih stranaka, sve zbog pripreme opozicije za izbore 2022.

“Prerano je govoriti o imenima. Svako može pojedinačno da ističe kandidature, to je legitimno. Ali, prioritet je koncept opozicije. Mi smatramo da smo temeljna stranka opozicionog bloka i svakako da ćemo se pitati i dogovarati. SDS je SDS, on će jasno iznijeti stav u srijedu”.

Šarović je komentarisao i situaciju sa poveljama i zahtjevom Visokog predstavnika.

“Mi imamo stav, iznijeće ga šef kluba na kolegijumu. Mi nismo za varijantu da se NSRS sada povlači. To je odgovornost ovih koji se sada izvlače”.

U SDS je danas prešao cijeli odbor SPS iz Laktaša, na čelu sa predsjednikom Aleksandarom Trninićem. Time je SDS sa osam odbornika postao druga po snazi stranka u Laktašima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare