O predstojećem Kurban-bajramu, obilježavanju genocida u Srebrenici u Novom danu

Vijesti 07. jul 202216:58 > 16:59 0 komentara
N1

Aktuelne teme i gosti u Novom danu za petak 8. juli.

Muslimani širom svijeta u subotu obilježavaju Kurban-bajram. Klanje kurbana, dijeljenje kurbanskog mesa siromasima, prijateljima, komšijama, kao i dani hadža – posebni su i važni običaji, o njima razgovaramo sa imamom Istiklal džamije u Sarajevu Edinom Hamzakadićem.

Bliži se 27. godišnjica genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica i ukop 49 identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine. Srebreničanka Alma Mustafić imala je 14 godina kada je, nakon što je preživjela genocid u Srebrenici, sa majkom i bratom otišla u Nizozemsku gdje je započela novi život. Naša je gošća, priča o svojoj borbi za istinu.

U Sarajevu je u toku sedmi Međunarodni festival književnosti Bookstan. Tema ovogodišnjeg izdanja nosi naziv Stanje opsade. Direktor programa festivala Damir Uzunović biće naš gost.

Da li će u Bundestagu biti usvojena rezolucija o BiH? Da li će doći do lakšeg zapošljavanja u Njemačkoj za radnike iz BiH? Kako se Nijemci pripremaju na teška vremena? Koje se greške dešavaju u njemačkim bolnicama. Uživo smo u Bonnu, o ovim temama razgovaramo sa Mehmedom Smajićem sa Deutche Welle-a.

Govorimo i o sportu, konkretno fudbalu, kako igraju bh. klubovi u kvalifikacijama za Ligu prvaka? Kakva je atmosfera oko klubova, na tribinama? Možemo li proći grupnu fazu takmičenja?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!