O vrtoglavom iznosu Dodikovog budžeta: “To je ulaganje i u humanitarne svrhe”

Vijesti 02. nov 202217:16 4 komentara
Milorad Dodik (Tanjug/AP/Darko Vojinović)

Veliku pažnju narodnih poslanika tokom rasprave o budžetu Republike Srpske za predstojeću godinu, privukla je činjenica da se predviđa drastično povećanje budžeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Ovakvu odluku je na posbnoj sjednici branila ministrica finansija RS Zora Vidović (SNSD), riječima kako se radi, između ostalog, o ulaganjima u humanitarne svrhe.

Sa 10,2 miliona KM budžet entitetskog predsjednika raste na čak 55,9 miliona KM. Prema ukupnim sredstvima s kojima će raspolagati Milorad Dodik u naredne četiri godine biće najmoćniji predsjednik u regionu. Zora Vidović je za vrtoglavi iznos imala posebno objašnjenje.

Kabinet Milorada Dodika najmoćniji u regionu

“Ovo nisu troškovi predsjednika, ovo su investiranja, ulaganja, u humanitarne svrhe, vrtiće, škole, omladinu, u raznorazne obuke, sportske manifestacije… Vidite koliko imamo naših sportista koji imaju vrhunske rezultate, a slabo se podržavaju. Ove godine smo maksimalno to povećali”, navela je Vidović.

Posebno obrazloženje nije izostalo ni kada su u pitanju troškovi reprezentacije – tačnije onih 4.000 KM godišnje.

“Reprezentacija nije topli obrok. Za nju se ne kupuje kifla. Reprezentacija je kad vam neko dođe u goste da mu možete kupiti kafu. Reprezentacija sve i jednog ministra je 4.000 KM za čitavu godinu. Ja za taj iznos ne mogu platiti svakome ko mi dođe kafu i vodu pa ja na kraju platim”, požalila se.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare