Obavještenje za građane Tuzle iz CG Tuzla, zbog redukcija cijena drugačija

Vijesti 02. dec 202112:01 0 komentara
Morgue File (ilustracija)

Zbog redukovane isporuke toplotne energije iz Termoelektrane Tuzla u proteklom periodu, iz gradskog preduzeća Centralno grijanje obavijestili su građane da će računi biti umanjeni, odnosno da će platiti manje za novembar.

”Zbog smanjenog kvaliteta zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora, izvršiti umanjenje računa tarifnim korisnicima za mjesec novembar 2021. godine, i to:
Jedan dan na računima svih tarifnih korisnika u grupi domaćinstva I.1 – obračun po m² i privreda II.1 – obračun po m²;
Dva dana na računima svih tarifnih korisnika u ul. Armije BiH 24, 26, 28, 30, 32, 34; ul. 15. Maj 2 i 4; ul. Dragiše Trifkovića 4, 6, 11; naselju Sjenjak, ul. Ismeta Mujezinovića; ul. Kozaračka; naselju Stupine; naselju Zlokovac; naselju Ši Selo; Tri dana na računima svih tarifnih korisnika u Novo Naselje Solina; naselju Slavinovići i naselju Ušće; Petnaest dana (od početka sezone 2021/2022) na računima svih tarifnih korisnika u ul. Rose Hadživuković,” saopćili su iz preduzeća Centralno grijanje Tuzla.

POVEZANA VIJEST

Podsjećamo, zbog nezadovoljstva svojim položajem rudari u FBiH prekinuli su sa radom, te su 23. novembra organizovali proteste ispred Vlade FBiH. Zbog toga je došlo do prekida u isporuci uglja iz rudnika prema Termoelektrani, što je rezultiralo ovim redukcijama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!