Obilježen Dan policije RS: Bezbjednost za sve ljude bez obzira na nacija i vjeru

Vijesti 04. apr 202218:44 > 18:45 8 komentara

U Banjaluci je obilježen Dan Policije Republike Srpske. Ove godine bez velikih najava uz poruku o osnovnom zadatku – očuvanju mira.

Pucnji, detonacije, a onda i helikopter – policija Republike Srpske spriječila je pokušaj atentata funkcionera i svom snagom se sručila na grupu terorista koji su planirali napade. I pokušaj bijega autobusom javnog prevoza je zaustavljen, a prijetnja je neutralisana.

Time je završena centralna svečanost u okviru proslave Dana Policije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Prije vježbe prikazana je oprema, među kojom i “Vihor”, novo multifunkcionalno vozilo kompanije Tehnički remont Bratunac. A prije svega toga, poruke o zadacima.

“Naš prvi i jedini zadatak je održati mir u ovoj zemlji, održati bezbjednost u svim nivoima i garantovati bezbjednost našim građanima”, kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

“Bezbjednost je nedjeljiva za sve ljude, bez obzira na naciju i vjeru i ona je nedjeljiva u odnosu na sve države pogotovo u regionu”, istakao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

I gost iz Srbije naglašava važnost tog zadatka, ali i viđenje dešavanja od juče.

“Mir i stabilnost jesu naša ključna poruka danas u regionu rekao bih i mislim da istorijski ubjedljiva pobjeda predsjednika Vučića juče na izborima je upravo ta poruka”, kazao je Nebojša Stefanović, ministar odbrane Srbije.

A poruka Dodika prije nekoliko dana odnosila se na riješenost vladajućih da povećaju bezbjednost policijskih službenika, posebno nakon ubistva šefa prijedorske krim policije. Ministar o tome danas bez detalja, kao i premijer koji je danas jedini, istina šturo, govorio o predstojećim izmjenama zakonskih rješenja.

“Da oni radeći svoj posao budu zaštićeni maksimalno”, kazao je Radovan Višković, premijer RS.

A Dan policije je, čini se, približio i one koji su nekada bili maksimalno podijeljeni. Ministar unutrašnjih poslova i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, nekada na ivici fizičkog sukoba, danas jedan prema drugom srdačni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare