Obilježena godišnjica tragične smrti beba iz Doma Bjelave

Vijesti 22. apr 202112:33 0 komentara
Vlada KS

Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na spomen obilježje i mezare šest beba na gradskom groblju „Vlakovo“, koje su stradale u požaru u Dječijem domu „Bjelave“, čime je obilježena 14. godišnjica njihove tragične smrti.

Kobnog 22. aprila 2007. godine živote su izgubili najmlađi štićenici Dječijeg doma „Bjelave“: Medina Bostandžija, Al`dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18 djece tada teže i lakše povrijeđeno.

“Jednako smo tužni nakon 14 godina i sjećamo se tragedije koja je potresla Kanton Sarajevo, a prvenstveno štićenike i uposlenike ove ustanove”, rekla je ministrica Prvulović.

Istakla je da su pravila ustanove usklađena su iskustvima koje smo dobili iz ove tragedije, te da se više nikada ne smije desiti ni najmanji propust kada je u pitanju sigurnost djece.

Vlada KS
Vlada KS
Vlada KS
Vlada KS

Tarik Smailbegović, direktor KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo, kazao je da je ova tragedija trajna i bolna rana, te da ostaje kao opomena da je sigurnost djece na prvom mjestu, u svakom momentu.

“Uslovi u Domu su se promijenili po pitanju boravka djece, uslova za rad i obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Činimo sve da našim štićenicima osiguramo što bolju budućnost, a u skladu s tim, poduzimamo i aktivnosti ka transformaciji Doma”, naveo je Smailbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!