Obilne padavine u BiH: U Sarajevu potopljena brojna naselja, blokiran saobraćaj

Vijesti 05. nov 202109:46 0 komentara
N1

Kiša koja od jučer pada na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine izazvala je velike probleme u saobraćaju, dok su mnoga naselja u Sarajevu potopljena, a saobraćaj blokiran.

Kiša koja je padala tokom noći poplavila je saobraćajnice u glavnom gradu BiH, a mnoga sarajevska naselja su jutros pod vodom.

U centru grada rijeka Miljacka je nabujala, a visok vodostaj primijećen je kod mosta Ćumurija i na Skenderiji.

Probleme su napravile i rijeke Željeznica i Tilava što je uzrokovalo poplave u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir i drugim mjestima.

Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na kolovozu.

Zbog izljevanja vode na kolovoz i klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici Trnovo-Sarajevo, alternativni pravac je preko Igmana, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Konjic-Boračko jezero.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je jutros crveno upozorenje za obilne padavine, olujan vjetar kao i pojavu klizišta.

Očekivana količina padavina na području Mostara je između 40 i 60, lokalno 80 litara po metru kvadratnom. Istovremeno, u Sarajevu se danas očekuje između 15 i 30 litara po metru kvadratnom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!