Objavljeni datumi početka nove akademske godine na univerzitetima u FBiH

Vijesti 01. okt 202113:13 0 komentara
N1

Na svim javnim univerzitetima u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi, naveli su iz Federalnog ministarstva obrazovanja.

Kako kažu, svečani početak nove akademske 2021/2022. godine predviđen je u ponedjeljak 4. oktobra 2021. godine na Sveučilištu u Mostaru, Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru i Univerzitetu u Tuzli.

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu s nastavom u novoj akademskoj godini počinju također u ponedjeljak, dok će za studente starijih godina, prema dosadašnjim informacijama, nastava početi 18. oktobra 2021. godine.

Sedmicu ranije, tačnije 11. oktobra 2021., počet će nova akademska godina na univerzitetima u Zenici i Bihaću.

Iz Ministarstva su čestitali početak nove akademske godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u FBiH, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obaveze, te da ostanu dobro i zdravo.

Također, iz Ministarstva obavještavaju da će uskoro biti objavljen javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda i to za podršku studentima sa invaliditetom te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente – državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Istovremeno će biti objavljen i poziv za kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!