Vatrogasci strahuju od vjetra i temperatura, pogledajte dokle je vatra došla

Vijesti 16. jul 202213:10 > 13:16
Podijeli:
požar konjic
Izvor: N1

Vatra se spustila do sporednih puteva koji vode ka kućama kod Boračkog jezera, a vatrogasci su lokalizovali ovaj dio, javlja reporterka N1 sa mjesta događaja.

Od petka traju borbe u Konjicu sa vatrenom stihijom koja je u jednom momentu ozbiljno zaprijetila i kućama. Međutim, akcijom vatrogasaca požar je lokalizovan.

Danas su u pomoć pristigli i helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nakon što je državno predsjedništvo sinoć dalo zeleno svjetlo.

Reporterka N1 Sanda Arnautović javlja kako se vatra sa strmina širi zbog visokih temperatura i vjetra, najveća bojazan je da se ne spusti do glavnog puta koji vodi ka Boračkom jezeru. Desetak vatrogasaca je na terenu i prati situaciju, reaguju kada su u mogućnosti.

“Kada se vatra spusti u blizini puta, prate situaciju i na visinama pomoću drona, čekaju helikoptere OS BiH da se vrate na ovo područje i pomognu im u lokalizaciji požara na nepristupačnom terenu, gdje ima i minsko-eksplozivnih sredstava. Okolnosti nisu dobre i strahuju da bi kako dan prolazi situacija mogla biti sve teža, gori borova i hrastova suma”, kaže reporterka N1 sa mjesta događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar