Obustavljena potraga za radnicima koji su upali u Bosnu, nastavlja se sutra

Vijesti 08. nov 202117:08 2 komentara
Žepče.ba

Potraga za dvojicom radnika koji su upali u rijeku Bosnu nakon što se otkačio kran na gradilištu izgradnje koridora 5c na lokalitetu Topčić Polja danas je bila bezuspješna i bit će nastavljena sutra.

Ovu informaciju je za N1 potvrdio Ramo Suhić, komandir specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Žepče.ba

Suhić je dalje kazao da su odmah nakon što su dobili informaciju da su dva radnika upala u vodu, angažovali ronilačke timove i ostale spasilačke ekipe.

“Krenuli smo odmah u pretragu terena u cilju spašavanja i pronalaska radnika, a sve na osnovu informacija koje smo dobijali od svjedoka. Konstatujemo da radi vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti pronaći radnike i nastavljamo potragu u ranim jutarnjim satima na osnovu dogovora našeg menadžmenta. Tu je i kolaga iz Kantonalne civilne zaštite koji će nam pružiti pomoć”, naveo je Suhić.

U potrazi su učestvovale brojne ekipe poput Specijalne policijske jedinice, Civilne zaštite, Gorske službe spašavanja, ali i građani.

“Sutrašnja potraga se nastavlja od mjesta nesreće nizvodno niz rijeku kuda nas tragovi budu vodili”, naglasio je Suhić.

POVEZANA VIJEST

Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK za N1 je potvrdila da je riječ o radnicima turske kompanije “Cengiz” navodeći da će detaljnije informacije biti poznate nakon što se provede istraga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare