Od sutra dozvoljene posjete na UKC RS

Vijesti 19. maj 202209:14 0 komentara
N1

Uslijed poboljšanja epidemiološke situacije izazvane korona virusom od sutra će biti dozvoljene posjete hospirtalizovanim pacijentima Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

“Posjete se mogu obavljati svaki radni dan u periodu od 16:00h do 17:00h, a subotom, nedjeljom i u dane državnih praznika u vremenu od 10:00 h do 12:00h.Pacijenta može posjetiti samo jedna osoba”, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Posebno je naglašeno kako osobe sa bilo kakvim respiratornim simptomima ne smiju biti u posjeti pacijentima. Kako je navedeno na ulazima u zgradu UKC-a radnik obezbjeđenja vršiće kontrolu korištenja zaštitne maske za lice.

“Prilikom dolaska u kliniku/odjeljenje, medicinska sestra/tehničar na ulazu u kliniku/odjeljenje će uzeti podatke od posjetioca, odnosno popuniće obrazac koji sadrži: ime i prezime pacijenta, ime i prezime posjetioca, kontakt telefon posjetioca (u slučaju pojave infekcije)”, naveli su iz UKC uz napomenu da će medicinska sestra/tehničar vršiti nadzor nad provođenjem preporučenih mjera prevencije infekcija: na ulazu u bolesničku sobu potrebno je da posjeta dezinfikuje ruke i da se pravilno koristi zaštitna maska (svaki posjetilac, kao i pacijent cijelo vrijeme posjete nose zaštitnu masku preko nosa i usta).

U Klinici za infektivne bolesti i Klinici za dječije bolesti, posjete će se organizovati preko terase, kao i ranije, izuzev na etažama gdje su smješteni pacijenti pozitivni/suspektni na SARS-CoV-2.

“Imunokompromitovanim pacijentima (onkološki, hematološki, intenzivne njege, infektivni odjel na lokaciji Hirurgija) posjete će se organizovati u dogovoru sa načelnikom/šefom klinike/odjela uz obavezno poštovanje protivepidemijskih mjera”, stoji u saopštenju UKC-a.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo, u novorođenačkim odjeljenjima nije bio dozvoljen ulazak vanjskim posjetiocima ni ranije, tako da će se nastaviti s tom praksom, a u Odjeljenjima babinjara – III i IV sprat obavljaće se kratke posjete na ulazima u odjeljenja, uz navedene obavezne mjere prevencije.

Posjete će se ograničiti po 15 minuta za svakog pacijenta, osim u višekrevetnim sobama gdje će posjete trajati najduže 10 minuta. Ukoliko jedan pacijent ima više posjetilaca, posjeta će takođe biti organizovana pojedinačno u trajanju od po 10 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!