Od večeras ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

Vijesti 20. okt 202108:41 0 komentara
N1

Od večeras su ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica). Obustave bi trebale potrajati nekoliko noći, u vremenu od 23 do 4.30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično jednom trakom.

“U kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Na pojedinim dionicama vidljivost je ispod 100 metara, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i obavezno drže odstojanje između vozila. Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra pa na vrijeme zamijenite gume na vašem vozilu“, navodi se u izvještaju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj – Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi – Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog minerskih radova, za danas je u vremenu od 10 do 16 sati najavljena obustava saobraćaja na regionalnom putu Šipovo – Kupres.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf – Jajce (Skela), Nemila – Žepče (Donja Golubinja), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo – Jezero i Gračanica – Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!