Odbijen Nešićev prijedlog o Izetbegoviću: Ja više neću učestovati na sjednici

Vijesti 28. apr. 202113:45 > 14:0728 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Zastupnici Parlamenta Bosne i Hercegovine odbili su prijedlog Nenada Nešića da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti, kako je naveo, "Deklaraciju o osudi govora mržnje nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića".

“Pošto je danas odbijen moj prijedlog za dnevni red, ja više neću učestovati u radu Parlamentarne skupštine. Smatram da to nema smisla i da je na neki način gubljenje vremena”, naveo je Nešić.

Kako je kazao na današnjoj sjednici, cilj ove deklaracije jeste “da iznevjerenim građanima danas odavde pošaljemo poruku da ne treba da strahuju, da većina predstavnika političkih stranaka ne podržavaju sukobe i osuđuju svaki govor mržnje”.

“Znam da ovo što sad govorim mnogim predstavnicima bošnjačkog naroda nije drago da slušaju, ali smatram da bi ovo bio veliki iskorak ka tome da politički predstavnici bošnjačkog naroda pokažu da je BiH moguća država. Pozivam vas da javno osudimo sve one koje pozivaju na rat, sukobe i nasilje, da jasno kažemo da rat, sukobi i nasilje ne stanuju BiH”, nveo je Nešić.

“Jako me pogodilo neki dan kad me je moj prijatlje Bošnjak pitao ‘druže, idemo li u neki novi rat i treba li da se selimo odavde?’. Ne trebamo se seliti odavde”, poručio je Nešić. On navodi da je Izetbegović zadnjih dana “vrijeđao Srbe i crnce”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar