Odbojkaške selekcije BiH saznale protivnike u nadolazećim takmičenjima

Ostali sportovi 07. dec 202115:50 0 komentara
Odbojkaški savez BiH

Odbojkaši i odbojkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine saznali su svoje protivnike u Zlatnoj, odnosno Srebrenoj Ligi.

Odbojkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine igrat će Zlatnu Ligu nakon što su obezbijedile viši rang takmičenja na turniru koji je igran u Zenici ove godine.

Izabranice Stevana Nikolića izvučene su u grupi A sa Bugarskom, Francuskom i Španijom.

Poznato je i kada će Zmajice igrati svoje utakmice, kao i njihove protivnice. Utakmice će se igrati u maju i junu 2022. Naše najbolje odbojkašice igrat će prvu utakmicu protiv Bugarske u gostima, a zatim protiv Španije na domaćem terenu, čime će biti završen majski prozor. U junu mjesecu ćemo igrati u gostima protiv Francuske, a u sljedećoj utakmici ćemo istoj reprezentaciji biti domaćini.

Posljednje dvije utakmice Zlatne Lige, naše odbojkašice će igrati protiv Španije na strani, te kao domaćin protiv selekcije Bugarske.

Odbojkaši imaju težak zadatak

Naša najbolja muška selekcija neće imati lak zadatak u Srebrenoj ligi, budući da su izvučeni u grupi sa Sjevernom Makedonijom, Rumunijom i Albanijom.

Odbojkaši će takmičenje otvoriti protiv Sjevernih Makedonaca na gostovanju, a zatim ćemo ugostiti selekciju Albanije. U Rumuniji ćemo igrati treći meč, a istu selekciju ćemo ugostiti u četvrtoj utakmici. Do kraja će naši momci gostovati Albaniji, a zatvorit ćemo Srebrenu Ligu na domaćem terenu protiv Sjeverne Makedonije.

I muška i ženska reprezentacija igrat će svoje mečeve na proljeće, a u Odbojkaškom savezu BiH nadaju se pozitivnim rezultatima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!