Odbornicima Skupštine opštine Jezero stigla koverta sa prijetećim sadržajem

Vijesti 09. dec 202210:33 0 komentara
Dušan Kecman

Odbornicima Skupštine opštine Jezero stigla je opomena od advokatske kancelarije koja zastupa firmu "SNK Metali" jer su glasali za zaključak kojim traže od Vlade RS da ukine rješenja za geološka istraživanja na teritoriji opštine.

Advokatska kancelarija Ognjen S. Avlijaš koji zastupa firmu koja je kćerka kompanije “Lykos Balkan Metals” opomenula je odbornike da dostave objašnjenje zašto su glasali za taj zaključak i upozorila ih da bi mogli materijalno odgovarati, piše Mondo.

Da je na adrese odbornika stigla koverta sa prijetećim sadržajem i opomenom za N1 je potvrdio Kenan Omić, odbornik SDP-a BiH u lokalnom parlamentu.

“Oni plaše vuka jagnjećom kožom, od toga nema ništa. Mi njima ne planiramo odgovarati, jer bi to značilo da se s njima uvlačimo u spor, a mi smo svoju odluku donijeli i iza nje stojimo”, istakao je Omić.

Razmatra se mogućnost da se odbornici obrate resornom ministarstvu u Vladi Republike Srpske ili čak Tužilaštvu, jer pismo koje su dobili od advokatske firme “SNK Metali” vide kao pritisak na rad i donošenje odluka.

Inače, na teritoriji Jezera geološka istraživanja se trenutno ne sprovode, zbog vremenskih prilika. Uprkos jednoglasnoj odluci koju je svih svih 13 odbornika donijelo 20. oktobra, a kojom se od Ministarstva energetike i rudarstva traži prekid geoloških istraživanja na teritoriji opštine, “SNK Metali” su nastavili sa aktivnostima, ali kako mještani sa terena kažu, u značajno manjem obimu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!