Određen pritvor Dupovcu i Mutapu

Vijesti 03. feb 202116:53 > 17:26 0 komentara
N1

Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je određen pritvor prema osumnjičenima Hasanu Dupovac i Zijadu Mutap, potvrđeno je danas iz Suda BiH.

iz razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) i d) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine. Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže jedan (1) mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 01.03.2021. godine, ili do nove odluke Suda.

”Osumnjičeni se terete za učinjenje krivičnog djela Organizovani kriminal iz člana 342. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH) u vezi sa krivičnim djelima Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 346. stav 1. KZ FBiH i Protuzakonito posredovanje iz člana 382. stav 2. istog Zakona”, saopćeno je.

Podsjetimo, po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, u ponedjeljak su vršili pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza.

Pretresi su se vršili u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!