Određen pritvor za uhapšene u akciji “Transporter”

Vijesti 12. jul 202114:35 0 komentara
N1

Kantonalni sud u Bihaću odredio mjeru pritvora u trajanju mjesec dana uhapšenim u akciji Transporter, koja se smatra jednom od najvećih organizovanih kriminalnih grupa na području USK, kada je u pitanju ova vrsta uzgoj i prodaja narkotika.

Pritvor je određen za Asmira (Ramiza) Ogreševića, Muju (Ramiza) Ogreševića, Eldina (Muhameda) Prošića, Danisa (Muhameda) Prošića, Sanela (Safeta) Sovića i Adnana (Safeta) Kličića, svi iz Cazina, zbog krivičnog djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga,javlja RTV USK.

Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać za određivanje mjere pritvora, Kantonalni sud je donio rješenje kojim je u cijelosti prihvatio prijedlog i prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode.

Podsjetimo radi se o osobama koje su uhapšene u jednoj od najvećih akciji MUP USK kodnog naziva “Transportet” prije tri dana u cazinskom naselju Prošići. Tada su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija i uhapšeno deset lica.

Osumnjičeni se terete da su kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno proizvodili i stavljali u promet narkotike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!