Održana liturgija u Sabornoj Crkvi u Mostaru, Kordić obećao saniranje štete

Vijesti 09. dec 202212:06 0 komentara
N1

Nakon događaja koji je uznemirio vjernike pravoslavne vjeroispovijesti na području Mostara, u Sabornoj crkvi Svete Trojice iz koje su proteklog vikenda otuđeni kablovi, pred mnoštvom vjernika služena je Sveta liturgija.

Liturgiju je služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uz sasluženje svećenika iz cijele eparhije. U svom govoru vladika Dimitrije kazao je da je ovaj događaj bila poruka da Srbi u Mostaru nisu dobrodošli te da neko ne želi da ovaj hram svijetli, zvoni i bude ukras ovog grada.

N1
N1
N1
N1

Liturgiji su prisustvovali ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac, te gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

“Svi zajedno trebamo biti uz našu Crkvu i naš narod ovdje u Mostaru. Vjerujem u dobre ljude, Hercegovce, Bošnjake, dobre Hrvate koji će zajedno s predstavnicima našeg naroda zajedno izraziti potrebu da nadležne institucije pronađu počinitelje”, izjavio je Košarac.

Gradonačelnik Mario Kordić kazao je da će se iz budžeta Grada Mostara izdvojiti veća sredstva kako bi se okončali radovi na Crkvi i sanirala pričinjena šteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!