Odužilo se: Još uvijek traje sastanak bh. lidera, usaglašavaju se detalji

Vijesti 12. jun 202222:01 > 22:37 0 komentara
Twitter

U Briselu još traje sastanak lidera stranaka iz BiH s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom i visokim predstavnikom EU Josepom Borrellom. Sastanak je, podsjetimo, počeo u 15 sati. Ulazi se u osmi sat čekanja oko završnog dokumenta.

Bilo je i pauza, ali i večera, nakon koje su se bh. lideri vratili na osnovni format sastanka. Kako javlja reporter N1 Nikola Radišić iz Brisel, usaglašavaju se detalji.

Predsjednik stranke “Ujedinjena Srpska” Nenad Stevandić koji također prisustvuje sastanku oglasio se na Twitteru, napisavši: “Odužilo se”.

I lider NiP-a Elmedin Konaković oglasio se putem društvenih mreža. Napisao je:

“Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH koja ostvaruje iskorake na putu ka EU je prihvaćen od većine učesnika razgovora u Briselu”.

Podsjetimo, sastanku na koji su bili pozvani ne učestvuju lider HDZ-a Dragan Čović, lider SBB-a Fahrudin Radončić i lider SDS-a Mirko Šarović. Čović je rekao da “nema smisla biti na sastanku koji promovira dva bošnjačka člana Predsjedništva”.

Na stolu je, između ostalog, potpisivanje dokumenta o ključnim pitanjima za BiH koji bi trasirali naš put ka EU. Lider SNSD-a je imao zahtjev da se iz zajedničkog dokumenta izbriše dio o osudi ruske agresije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!