Ogroman priliv Covid pacijenata u Opću bolnicu, upućen apel građanima

Vijesti 04. sep 202117:13 > 17:52
Podijeli:
Izvor: Opća bolnica

Jučer i danas naglo se povećao priliv Covid pacijenata u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu. U ovoj zdravstvenoj ustanovi prijemno trijažna ambulanta je prepuna kao i Covid odjel gdje je počelo smještavanje pacijenata u hodnik.

Iz Opće bolnice upućuju apel građanima da najozbiljnije shvate novonastalu situaciju i da se strogo pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera. Od nadležnih traže da se hitno ispune raniji zahtjevi koje je uputio resornom ministarstvu Krizni štab Opće bolnice vezano za prijem osoblja i nabavku opreme za potrebe četvrtog vala pandemije.

Također, traže da se ispoštuje već postignuti dogovor sa sastanka Kriznog štaba Kantona Sarajevo i čelnih ljudi zdravstvenih ustanova o hitnom otvaranju centralnog prijemno- trijažnog punkta , kako bi medicinsko osoblje moglo pomoći onim pacijentima koji su za bolničko liječenje , a izbjegao bi se nepotreban pritisak na bolnicu.

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovan je 691 novi slučaj zaraze koronavirusom (SARS-CoV-2), a prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar