Okončani protesti ispred OHR-a, sutra najavljeni novi od 13 sati

Vijesti 26. jul 202212:01 > 12:19 0 komentara
N1

Nakon jučerašnjih protesta ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, dio građana je i jutros bio ispred zgrade. Protesti su završeni, a novi su najavljeni za sutra u 13 sati.

Ismeta Smajlović iz neformalne grupe građana Restart, kazala je da će njene kolege iz Tuzle sutra doći ispred zgrade OHR-a kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo i kako bi dali podršku protestima građana Sarajeva.

“Mislim da je protest prošao u najboljem redu bez incidenata. Iznijeli smo svoje zahtjeve, a prisustvovala je i naša članica Azra Zornić. Imamo inforamciju da se sutra održati novi protesti od 13 sati neformalne grupe građana Restart iz Tuzle”, kaže Smajlović.

N1
N1
N1
N1
N1

Ističu da će danas čekati eventualnu udluku Schmidta nakon čega bi se opet trebali okupiti ispred OHR-a, u suprtonom će doći na prosvjede sutra.

Podsjetimo, nakon što se u javnosti pojavio dokument da visoki predstavnik navodo ima pripremljem set odluka kojima bi nametnuo rješenja izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH, građani su na poziv nekih partija izašli na ulice, ocjenivši takve odluke Christiana Schmidta diskriminirajućim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!