Omeragić: Čuli se pozivi na vanredne izbore, rušenje Vlade i smjenu premijera

Vijesti 18. jun 202113:25 > 13:26 0 komentara
N1

Skupština Crne Gore sinoć je glasala o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koju je inicirala Bošnjačka stranka Crne Gore, a ona je usvojena sa 55 glasova za, 19 protiv, sedam je bilo suzdržanih. Adel Omeragić iz Bošnjačke stranke Crne Gore, kazao je za N1 da je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici na njihovo zadovoljstvo sa dvotrećinskom većinom u Skupštini Crne Gore.

“Zaista nemamo čestu priliku da prisustvujemo situacijama kada i poslanici opozicije i dobrog dijela vlast i imaju jedinstven stav o jednoj temi, kao što je to bilo sinoć o Srebrenici”, rekao je Omeragić.

Obaveza društva

Kako je kazao, očekivao je da jedan ovakav tekst rezolucije bude prihvaćen, jer je Crna Gora prethodnik evropskih integracija u regionu.

“I priznanje onoga što je bilo u prošlosti je na neki način obaveza ovog društva. Sinoć je građanska Crna Gora pokazala da je većinska i da je volja naroda iskazana na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine većinska i dominantna“, istaknuo je naš sugovornik.

Bez jasnog suočavanja sa prošlošću, dodao je, nema iskreno pomirenja u regionu.

Manjinske vlade

Može li se desiti da se izglasa nepovjerenje Vladi i da Crna Gora uđe u vanredne izbore?

“Šta će biti, oni će odgovoriti o tome u narednom periodu. Podsjećam javnost da je Bošnjačka stranka nakon završetka parlamentarnih izbora prošle godine predlagala model manjinske vlade koji je u tom trenutku, ali ispostavlja se i danas najbolja i najprihvatljivija opcija. Jedini pravi model koji bi na neki način uveo Crnu Goru u mirne političke vode jeste taj koncept manjinske vlade”, naglasio je.

Dodao je i da su se sinoć čuli pozivi na vanredne izbore i na rušenje Vlade i smjenu premijera.

“Međutim, jutro je pametnije od noći. Vlast ne funkcioniše kako su oni zamislili. Ona je siguno u problemima, ali vidjet ćemo šta će se desiti u narednom periodu”, rekao je Omeragić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!