Opća bolnica: Kroz Covid ambulantu svaki dan prođe više od 100 pacijenata

Vijesti 08. mar 202108:34 1 komentar
Opća bolnica

U posljednja 24 sata u Covid odjele Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljeno sedamnaest pacijenata, a devet je otpušteno na kućno liječenje, saopćeno je iz Opće bolnice.

U Covid odjelima na bolničkom liječenju je 120 teških pacijenata, od kojih je jedanaest na intenzivnoj njezi, jedan je na respiratoru, a tri pacijenta su na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

“Medicinsko osoblje ulaže maksimalne napore da odgovori velikom prilivu pacijenata u okolnostima pandemije Covid-19, ali i samo obolijeva od ove infekcije”, navode iz Opće bolnice.

Ukupno je 25 zdravstvenih radnika Opće bolnice pozitivno na Covid-19, u samoizolaciji je 15 , a još 10 nemedicinskih radnika je zaraženo ovim virusom i izbačeno iz stroja.

“Apeliramo na naše građane da nam pomognu , da sačuvamo zdravstevi sistem poštujući sve preporučene epidemiološke mjere”, kazali su iz Opće bolnice.

Pored brige o Covid pacijentima i u drugim odjelima Opće bolnice organizira se rad. Jučer su 43 pacijenta primljena na bolničko liječenje , a 28 je otpušteno sa hospitalizacije . Ukupno je bilo 1093 pregleda i pruženo 5548 usluga. Urađeno je 18 operacija , a Kanton Sarajevo je bogatiji za 9 beba koje su proteklog dana rođene u ovoj ustanovi, navodi se u saopćenju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare