Općina Stari Grad: Uklonjeni romobili sa površina gdje su korišteni bez dozvole

Vijesti 11. aug 202214:08 0 komentara
Općina Stari Grad

Općina Stari Grad Sarajevo izvršila je danas uklanjanje bespravno postavljenih romobila na javnim površinama u Starom Gradu, a vlasnicima će biti upućeni prekršajni nalozi po osnovu korištenja javne površine bez odobrenja. Previđene kazne za pravna lica iznose 5.000 KM, a za fizička lica 500 KM.

Redovnom kontrolom terena, kao i velikim brojem pritužbi građana, utvrđeno je da se na javnim površinama ostavlja sve više romobila što ometa normalno odvijanje pješačkog saobraćaja, saopštili su iz ove općine.

“Ostavljanje romobila na trotoarima bez odobrenja, kao i na saobraćajnicama isključivo namijenjenim za kretanje pješaka, nedopustivo je i dovodi pješake u opasnost. Također, neshvatljivo je ponašanje i bahatost vlasnika ovih romobila koji smatraju da se javne površine mogu koristiti bez ikakvog odobrenja. U slučaju romobila, Općina Stari Grad Sarajevo nikada nije izdala odobrenje za korištenje javne površine vlasnicima koji vrše njihovo iznajmljivanje”, naveli su.

Općina Stari Grad
Općina Stari Grad
Općina Stari Grad
Općina Stari Grad
Općina Stari Grad

Stoga su Služba za opću upravu i inspekcijske poslove i Služba za investicije i komunalne poslove danas su izvršile uklanjanje romobila zatečenih na javnim površinama (Trg prve brigade policije Stari Grad – ulaz u garažu, ulica Štrosmajerova, na Baščaršiji, trotar na ulici Obala Kulina bana – više mjesta, trotoari na mostovima Ćumurija i preko puta Vijećnice, trotoar u ulici Isa bega Ishakovića, u koritu rijeke Miljacke kod At mejdana, ispred Mjesne zajednice Bistrik, na trotoaru ispred zgrade Umjetničke galerije BiH, te na Bistriku, Kovačima i drugim dijelovima Starog Grada) i izvršili njihovo deponovanje.

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se zateknu na javnim površinama. Komunalni i cestovni inspektori Općine Stari Grad Sarajevo zapisnički su konstatovali uklanjanje i deponovanje romobila i poduzeli mjere na izdavanju prekršajnih naloga, a vlasnicima će biti upućen poziv za preuzimanje istih i pridržavanje zakonskih propisa.

Sa javnih površina u Starom Gradu danas su uklonjeni svi zatečeni romobili koji nose oznake “BinBin”, “BeeBee” i“Kiwi”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!