Općina u Federaciji sa zaraženih tek pet stanovnika

Vijesti 21. apr 202116:31 > 16:48 0 komentara
Reuters/ Marko Đurica/Ilustracija

Epidemiološka situacija u općini Sapna u Federaciji Bosne i Hercegovine se donekle stabilizirala, što potvrđuje podatak da je u ovoj općini posljednih dana aktivno zaraženih tek pet stanovnika.

“Stariji su najizloženiji, ali poštuju mjere koje su naložene i trenutno nemamo većih problema. Epidemiološka slika u ovome trenutku je zadovoljavajuća”,izjavila je za Fenu Emina Hasanović iz HES-a Doma zdravlja Sapna.

Prema njenim saznanjima, bez obzira što je Sapna uz samu granicu sa Srbijom, stanovništvo nije išlo na vakcinaciju u susjednu zemlju. Strpljivo su dočekali prve doze u svojoj općini.

Kada je riječ o gradu Zvorniku, epidemiološka situacija i tu je bolja u odnosu na prethodni period. Trenutno aktivnih slučajeva imaju 77, dok je 37 zaraženih na bolničkom liječenju.

“Smanjuje se broj aktivnih slučajeva zaraze virusom korona, kao i broj pacijenata u Covid odjeljenju zvorničke bolnice, ali i dalje imamo veliki pritisak na respiratorne ambulante, kako u Domu zdravlja Zvornik, tako i u bolnici“, izjavila je za Fenu Slobodanka Savić iz Gradske uprave Zvornik.

Prema njenim riječima, mnogi stanovnici Zvornika su već obavili vakcinaciju u Srbiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!