Opozicija priznala poraz, poručuju da pobjedniku Jeriniću fali 15.000 glasova

Vijesti 21. feb 202122:00 > 22:10 3 komentara
N1

Boris Jerinić pobijedio je na izborima za gradonačelnika u Doboju. Priznali su to i predstavnici opozicionih stranaka u ovom gradu.

“Na osnovu obrađenih 42,45 posto biračkih mjesta i važećih 12.494 važeća glasačka listića, kandidat SNSD-a Boris Jerinić osvojio je 8.624 glasa. Kandidat SDS-a Cvijan Filipović 2.224 i kandidat SP-a Srđan Todorovič 1.984 glasa. Na osnovu ovog trenda, možemo čestitati gospodinu Jeriniću pobjedu i želimo mu uspjeh u daljem radu”, kazao je Milan Radović, član Glavnog obora SDS-a.

N1

Kako je naveo, smatraju da su uradioi dobar posao na osnovu 10 dana koliko su radili.

Obratio se i predsjednik DNS-a Nenad Nešić. On je optužio SNSD da manipulišu biračkim odborima.

“Želim da se zahvalim svim članovima DNS-a i omogućili da izborni proces protekne, koliko-toliko, u zakonskim okvirima. Jeriniću fali 15.000 glasova. To su dva poslanička mandata u Republici Srpskoj. To su pitanja koja će morati da objasne sutra kad ih prođe ova izborna euforija. Za dva mjeseca su izgubili 15.000 glasova”, naveo je Nešić.

Kandidat SP-a za gradonačelnika Doboja Srđan Todorović poručio je da podaci ukazuju da je sve izvjesnija izborna pobjeda kandidata SNSD-a Borisa Jerinića. Todorović je na konferenciji za novinare rekao da nije zadovoljan izborom građana, ali je izrazio spremnost da čestita pobjedu Jeriniću.

On je rekao da će Jerinić imati podršku SP-a za sve pozitivne projekte za grad Doboj.

Todorović je naveo da još nemaju podatke za izbor u Skupštinu grada, ali da očekuje da SP dobije četiri odbornička mjesta.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je ranije večeras da je odziv birača na ponovljenim izborima u Doboju 55,43 posto.

Građani su na ponovljenim izborima za gradonačelnika Doboja danas birali između kandidata SDS-a Cvijana Filipovića, SNSD-a Borisa Jerinića i SP-a Srđana Todorovića.

Centralna izborna komisija BiH donijela je ranije odluku o poništavanju izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare