Opozicija u NSRS: Gradonačelnik Prijedora treba podnijeti ostavku!

Vijesti 05. okt 202113:25 > 13:39 1 komentar
RTRS Screenshot

Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i danas je burno. Osim afere "Kiseonik", poslanici su raspravljali i o aferi u kojoj je glavni akter gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović. Iako ova tema nije na dnevnom redu, posalnici opozicije tražili su od SNSD-a da reaguje.

Nebojša Vukanović kazao je kako mu je žao što se ovo dogodilo gradonačelniku Prijedora, ali da ga moraju prozvati.

“Kada imate čovjek koji je drogiran ili pijan, nećete mu da ti da sjedne u vozilo, a ne da sjedne i vozi autobus pun djece. Politika je ozbiljna stvar jer se tiče svih ljudi. Neke greške i poteze ispaštaju svi. Tom čovjeku je teško i treba ići da se liječi, ali zbog vašeg ugleda, govorim vam dobronamjerno, budite ozbiljni. Molim vas da vodite računa o trećem po veličini gradu u RS, da ne bude taoc čovjeka koji mora da se liječi”, rekao je Vukanović.

Dopredsjedavajući NSRS Denis Šulić mu je oduzeo riječ i ugasio mikrofon.

Poslanik DNS-a Duško Ivić kazao je kako SNSD, ali i druge stranke, trebaju voditi računa koga kandiduju za ovakve pozicije.

“Prijedor je miran grad sa 100.000 stanovnika i zaslužuje čovjeka koji će voditi računa o građanima, a da on vodi računa o samom sebi, da njegov ugled ni u kom slučaju ne dođe u pitanje. Ova afera koja je baš skandalozna, koja je uznemirila građane Prijedora, ne ide u prilog ni gradonačelniku ni SNSD-u kao vladajućoj partiji. SNSD mora dati odgovor na ova pitanja. To je njihovo, a gradonačelniku bi bilo pametni da se povuče s ove pozicije”, rekao je Ivić.

Na pitanje da li je to realno, rekao je: “Ne vjerujem da će do toga doći. Predsjednik vlade, ministar zdravlja i ostali davno su trebali podnijeti ostavke. SNSD je partija koja ne vodi računa o interesima građana RS već o svojim partijskim interesima i samo ih zanima vlast, a ne građani”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare