Opozicija u RS pozvala građane na proteste: Dosta šizogenom ponašanju moćnika!

Vijesti 27. sep 202112:30 5 komentara
N1

Opozicione stranke u Republici Srpskoj najavili su proteste za 2. oktobar na Trgu Krajine u Banjaluci kazavši kako će ovo biti početak serije protesta na kojem će zatražiti "slobodnu RS i Banjaluku". Pozvali u građane da im se pridruže kazavši kako trebaju reći "stop šizogenom nekontrolisanom ponašanju moćnika koji hoće da unište BN televiziju".

Proteste organizuju SDS, PDP, DNS, SP i pokret Pravda i red – Nebojša Vukanović.

“Očekujemo veliko prisustvo građana. Iskoristit ćemo priliku da ukažemo na sve ono što je izavalo veliki revolt, ne samo u opozicionim strankama, već javnosti. Nećemo se zaustaviti na jednom protestu, to je dug proces. Iznijet ćemo jasne zahtijeve prema vlastima u narednim danima”, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je kako će “jasno poslati zahtjev za slobodnu RS u slobodnoj Banjaluci”.

“Reći ćemo dosta gušenju medijskih sloboda, stop režimu, stop tiraniji. Hoćemo normalno, demokratsko, slobodno društvo u kojem jednaka pravila važe za sve. Da nema privatnih režimskih akata koji mogu da rade šta hoće. Da se ne može desiti da u RS gasi medije samo zato što im se ne sviđaju, da kroz razne afere otima nrodni novac, namješta posao svojim kumovima, tajkunima i privilegovanim porodicama. Ovaj datum – 2. oktobar je bitan jer je tačno 365 dana prije Općih izbora na kojima ćemo izabrati put kojim će ići RS, u kojem će se formirati narodna vlast i u kojem ćemo zajedničkim kandidatima za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH donijeti veliku narodnu pobjedu”, rekao je Borenović.

Dodao je da je “vlast odlijepila toliko da ne poštuje vlastite zakone”, misleći na aferu “Kiseonik”,

Nebojša Vukanović podsjetio je da su prije pandemije održali niz protesta u raznim mjestima u RS, te istakao da bi, da nije bilo pandemije, rezultat Lokalnih izbora bio drugačiji”.

“Krajnje vrijeme je da narod reaguje na šizogeno, nekontrolisano ponašanje moćnika koji hoće da unište najgledaniju televiziju i ostave prosotra za nova četiri kanala koja osnivaju”, rekao je Vukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare