Oproštajna posjeta komandanta NATO Štaba Sarajevo Ministarstvu odbrane BiH

Vijesti 22. nov 202112:05
Podijeli:
Izvor: MOBIH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je 22. novembra 2021. godine komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadnog generala Erica Folkestada, povodom završetka njegovog jednogodišnjeg mandata. Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima Mirko Okolić, kao i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović.

Ministar Podžić se zahvalio generalu Folkestadu na podršci Štaba NATO-a u Sarajevu tokom njegovog mandata i izrazio očekivanje za nastavkom uspješne saradnje. Posebno je istaknuta saradnja u Programu reformi, Procesu planiranja i revizije (PARP), Programu ocjenjivanja operativnih sposobnosti te izgradnji integriteta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

General Folkestad je još jednom naglasio opredjeljenje NATO Štaba Sarajevo za nastavkom saradnje, te je zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji. On je naglasio da će i u nastavku svoje profesionalne karijere, pomagati Bosni i Hercegovini u njenom razvoju i na putu ka evroatlantskim integracijama.

Izvor : MODBIH

Ministar Podžić je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, generalu Folkestadu poželio uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, izrazivši očekivanje da će i dalje biti „jedan od ambasadora Bosne i Hercegovine“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar