Optužbe iz SDA: SDP je Pokret za državu isporučio Dodiku

Vijesti 03. dec 202217:38 15 komentara
N1

"Tajnim dogovorima i omogućavanjem izbora četvrtog delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, SDP je isporučio Pokret za državu Miloradu Dodiku", stoji u saopćenju SDA.

“U potpunosti je jasno da su glasovi SDP-ovih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a omogućili SNSD-u dobijanje četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i nikakvi pokušaji obmana tu činjenicu ne mogu sakriti”, dodaju.

Iz SDA kažu da zbog odbijanja da učestvuju u takvom podaničkom odnosu, Ramiz Salkić, koji je dobio povjerenje 5.557 glasača, je smijenjen sa mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokret za državu, a na njegovo mjesto je postavljen SDP-ov Saša Grbić, koji je osvojio 517 glasova.

“Nakon što su Dodik i SNSD u proteklom mandatu nasrtali na Ustav i zakone države BiH, blokirali rad državnih institucija i reformske procese i destabilizirali stanje u zemlji u toj mjeri da se sve glasnije govorilo o novom sukobu, ovakvi postupci SDP-a predstavljaju direktno saučesništvo u nastavku SNSD-ove destruktivne politike i izdaju politika i obećanja koje je SDP promovirao u proteklom mandatu”, stoji u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare