“Organizujemo proteste protiv aktuelne vlasti, protiv medijskog mraka”

Vijesti 27. sep 202118:50 1 komentar
N1

Za sljedeću subotu opozicija u RS najavljuje proteste na centralnom banjalučkom trgu. Zahtjeve će kažu iznijeti narednih dana, a za sad poručuju da se treba skinuti vlast, te BN uvrstiti u MUX A. Sa druge strane iz SNSD-a poručuju, razlozi za proteste su smiješni, te da opozicija radi po zadatku.

“Stop medijskom mraku” poručili su opozicionari, najavivši niz protesta u nardnom periodu. Prvi je zakazan za 2. oktobra, tačno godinu dana prije opštih izbora.

“Organizujemo proteste protiv aktuelne vlasti, odnosno protiv medijskog mraka i gušenja medijskih sloboda u RS”, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

“Jasno ćemo reći u subotu u slobodnoj Banjaluci, na slobodnom Trgu Krajine da je dosta i stop gušenju medijskih sloboda, stop tiraniji”, istakao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

SNSD: Razlog opozicije smiješan

Iz SNSD-a odgovaraju da opozicija radi po zadatku, te da imaju legitimno pravo za proteste ukoliko ispoštuju zakonsku proceduru ali da je razlog smiješan.

“Parlamentarna skupština je naložila da se sve medijske kuće uvrste u taj digitalni prostor MUX A ali prostor koji postoji nije dovoljan za sve medijske kuće koje su zainteresovane. Ranije su K3 i ATV zatražili prijem u MUX A i po komercijalnim uslovima uvrštene. Nakon što je Parlamentarna skupština naložila da sve medijske kuće moraju u MUX A, RTRS je u problemu jer ne zna koju da primi, a koju da ne primi”, kazao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Ukoliko BN ne uđe u MUX A, opozicija procjenjuje da će 50% građana RS ostati bez ovog kanala. Zbog čega se poslanik sa Liste za Pravdu i red Nebojša Vukanović obrušio na novinara entitetskog javnog servisa.

“Nije RTRS SNSD-ova televizija, treba te se naučiti redu, trebate se naučiti da poštujete ljude, vis te javni servis. Opremu su kupili svi građani, šta vas boli biga je li 50 ili 70%… kako se može tako ponašati”, kategoričan je Vukanović.

Opozicija je danas javnosti predstavila i pojačanje u svojim redovima. Prvi put nas konferenciji za novinare u prostorijama SDS je pojavio Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, nastale raskolom SP-a koja je decenijama uz vlast.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare