Osmanović o odlasku Efendića iz SDA: Nije mogao da se s tim nosi…

Vijesti 28. apr 202117:41 1 komentar
FENA

Poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović izjavio je da nisu zadovoljni radom Vijeće ministara BiH u kapacitetu u kojem su se do sada stvari odvijale te da traži daleko brži i efikasniji rad predsjedavajućeg Zorana Tegeltije.

Rekao je da je na sjednici Predstavničkog doma PSBiH koja je održana 11. januara bilo pokrenuto glasanje o povjerenju Vijeća ministara BiH od istih osam poslanika koji su danas na sjednici pokrenuli pitanje interpelacije.

”Tada smo kazali da očekujemo do polovine ove godine Vijeće ministara BiH predloži izmjene zakona koje je pred nas stavila Evropska komisija. Danas imamo izmjene Zakona o javnim nabavkama BiH i očekujemo uskoro prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa, izmjene Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i vidjet ćemo kako se stvari odvijaju u vezi izmjena Izbornog zakona”, kazao je Osmanović.Govoreći o budžetskim uštedama koje predlažu poslanici, naglasio je da će Klub poslanika SDA uvijek podržavali bilo kakve uštede, kao što su plate ili paušali te da niko od poslanika SDA neće biti protiv toga.

Osvrnuo se i na ovosedmično istupanje načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića iz SDA, Osmanović je kazao da je on vrijedno radio posao.

”Došlo je do nesporazuma i političkog sukoba ko će biti predsjednik Kantonalnog odbora Sarajevo. On je izgubio na izborima i nije mogao da se s tim nosi”, stava je Osmanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare