Osmanović, Raguž i Nešić u Novom danu na N1

Vijesti 27. jan 202214:49 0 komentara
N1

Tema sutrašnjeg "Novog dana" su pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji su ušli u fazu posljednje šanse za dogovor. Naši gosti će biti: Adil Osmanović, potpredsjednik SDA, Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke i Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza.

Visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit podnio je Odboru za evropske poslove Bundestaga izvještaj o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini. O tome kakav je odjek u Njemačkoj imao taj izvještaj, kakvo je stanje sa korupcijom, pandemijom, sutra razgovaramo sa Mehmedom Smajićem, novinarom RTV DW.

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj odvija se u školskim klupama, izuzev u Trebinju, Ljubinju, Višegradu i Sokocu, gdje se organizuje na daljinu zbog pogoršane epidemiološke situacije. Posljednji podaci govore da je u RS na virus korona pozitivno 167 učenika i 139 nastavnika osnovnih škola, te 159 učenika i 81 nastavnik u srednjim školama. O obrazovanju u doba pandemije za “Novi dan” govori ministarka prosvjete i kulture RS, Natalija Trivić.

Prigodnim programom u subotu 29. januara biće obilježena godišnjica “Igmanskog marša”, jedne od najznačajnijih operacija tokom narodnooslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu. Igmanski marš izveden je u noći između 27. i 28. januara 1942. godine, po dubokom snijegu i na hladnoći od minus 38 stepeni, a 800 pripadnika Prve proleterske brigade pješačilo je 17 sati. Naš gost sutra će biti Mustafa Polutak, predsjednik Skupštine SABNOR-a BiH.

U “Novom danu” donosimo najzanimljivije segmente Specijala o Ukrajini, Ike Ferrer Gotić. Za N1 govore CNN-ovi reporteri u Moskvi i Kijevu, vojni analitičar Igor Tabak, reporterka N1 i autorica serijala ‘Budućnost Europe’ Ivana Dragičević. Reporter N1, Esmir Milavić, donosi ekskluzivan razgovor s news direktoricom Rain TV Rusija Ekaterinom Kotrikadze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!