Osmanović za N1: Upozorenje Vijeću ministara

Vijesti 25. feb 202118:41 > 20:09 0 komentara

Adil Osmanović, poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 da je SDA protiv smjene Josipa Grubeše jer Vijeće ministara ''ne treba dodatno destiblizirati'' najavivši da će se stav promijeniti ukoliko se stvari u narednim mjesecima ne promijene.

Naglasio je da niko u BiH nije zadovoljan radom pravosudnih institucija.

”Ima tu časnih, vrijednih i poštenih tužilaca, ali ima tu i velikih propusta. Mi želimo profesionalne tužilaštvo i sud”, kazao je gost N1.

Na pitanje da li je zadovoljan radom institucija u procesu u okviru afere respiratori, Osmanović je rekao da treba dati prostor institucijama.

”Treba dati prostor da Tužilaštvo i Sud donesu konačnu odluku, ali ne vidim da na tom istom tužilaštvu imamo rad na pitanju bolnice u entitetu Republika Srpska”, dodao je on.

Istakao je da je velika odgovornost Vijeća ministara što Bosna i Hercegovina još uvijek nema vakcine.

”Ministrica civilnih poslova je trebala da kooordinira u pogledu koliko vakcina treba, koliko sredstava imaju i da se ostvare direktni kontakti s prozivođačima i sve je to izostalo. Imamo pokušaje vlada entiteta, ali Vijeće ministara je moglo i moralo uraditi mnogo više. Da se prave sporazumi s vladama drugih država, s proizvođačima i da se nabave vakcine za građane Bosne i Hercegovine’‘, naglasio je funkcioner SDA.

Istakao je i da je budućnost Bosne i Hercegovine u NATO putu naglasivši da je bitno da se stvari kreću naprijed.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!