Otac Dženana Memića: Ovo smo čekali više od šest godina; Oglasio se MUP KS

Vijesti 02. sep 202211:29 0 komentara
N1

Otac Dženana Memića, Muriz Memić za N1 nije krio oduševljenje što, kako kaže, provode se aktivnosti na istrazi o ubistvu njegovog sina.

Memić kaže da je vjeruje Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i vjeruje u pozitivan ishod istražnih radnji koje provode u vezi ubistva njegovog sina.

“Ovo smo čekali šest i po godina. Ovo je šira akcija Tužilaštva BiH i vjerujem u pozitivan ishod jer i ja sam im dovodio svjedoke”, kazao je Memić.

Podsjećamo, pravni zastupnik porodice Memić, Ifet Feraget ranije je potvrdio za N1 da se vrše privođenja policajaca koji se dovode u vezu sa ubistvom odnosno poslije i pomaganje pri činjenju navedenog krivičnog djela.

Sada se oglasio i MUP-a Kantona Sarajevo. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine provode određene istražne aktivnosti koje uključuju i saslušanje određenog broja osoba u predmetu “Dženan Memić”.

U cilju zaštite interesa istrage, u ovom momentu, nismo u mogućnosti davati više informacija”, saopćili su iz MUP-a KS.

Slučaj “Memić”: U toku privođenja policajaca

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži, a 15. februara je preminuo na KCUS-u, a njegova smrt do danas nije dobila pravosudni epilog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!